Jangan lupa klik HEARTBEAT miera.. toce!!

momo & friends

Sunday, February 13, 2011

Senang & Menang With Puteri Katek!!!

miera join contest!
penganjur : puteri katek
nak join klik sini dan jangan lupe letak miera momo chan sebagai referral anda.TQ ;)
miera join GA dari LittLeMyRsHMaLLoW
contest tamat pada 14 feb 2011


nak setat merapu ni..

resipi ni memang simple gile...(tataula layak dipanggil resipi ke tak.haha!)
budak-budak pon boleh wat..lagi satu tak memerlukan masa yang lama...mudah, cepat, berkhasiat dan lazat..:)

MILO ICE BLENDED

bahan-bahan:
- blender
- milo ikot sukala..kalau nak lebih rasa milo letak banyak (boleh juga ganti dengan nescafe)
- susu pekat pon ikot sesedap rasa
- ais secukupnya
- air masak (untuk diblend)
- kalo nak len sikit, boleh letak oreo cookies or kacang

cara-caranya:
pastikan mendapat keizinan dari ibu untuk menggunakan blender.haha!
dan pastikan juga blender tu bersih dan selamat dari anasir-anasir luar seperti lada..takut berapi japgi..:P
masukkan ais, susu pekat, milo, dan air masak dalam blender..nak lagi bes, letak oreo cookies or kacang dalam tu...dan ya! air masak tu jangan banyak sangat..just untuk hancurkan ais tu je. kalo banyak, nanti hilang nikmat blend tu.dah jadi air milo biasa..
gaul hingga sebati..eh.bukan nak buat kek ye..tak perlu..taruk je sume bende tu dalam blender.
dan blendla mengikut citarasa anda..agak-agak ais dah hancur sume bolehla stop. jangan lama sangat nanti cair.
da siap, boleh amik gelas.tuang.cucuk straw dan minum..hehe..
boleh juga tabur milo atau coklat syrup kalau suke..pehhh~

http://1.bp.blogspot.com/_yBG0EwQQ9bs/S8URaqxLmaI/AAAAAAAADHY/fdAFaFvlxhA/s1600/IMG_0293d.jpg
sedut sini


ORANGE MILK ICE BLENDED


bahan-bahan:
- blender
- orange sunkist..kalau segelas, 2bijik da cukup atau ikot citarasa andala..nak ganti dengan buah len pon boleh
- gula
- nak lebih berperisa, letak syrup orange dalam tu..
- susu kotak ikotla jenama apa pon asalkan susu...hehe
- ais secukupnya

cara-caranya:
taruk semua bahan tersebut mengikut kreativiti dan citarasa anda. kalau nak guna buah epal or buah-buahan len, tapi letak syrup orange ke syrup jambu ke syrup durian ke pon boleh.ikot sukala..tapi awas, jangan sampai sakit perut dahla.hehe...blend sampai lumat dan sedia diminum :)

http://ringmaster.co.id/master/images/stories/food/001_ice%20blended%20orange%20mango.jpg
sedut sini

selamat menerai :)



2 comments:

putERi-kAtEk said...

masih valid...hehehhee...

thanks ye join...belum ada lagi rsnya peserta buat air...hahahaha

miera momo chan said...

haha..manela taw kot2 ade luck kan? hehe