Jangan lupa klik HEARTBEAT miera.. toce!!

momo & friends

Monday, January 31, 2011

fabulous birthday contest

miera join contest!
penganjur : cik ika
nak join klik sini

miera tag
alin
mimie

contest tamat pada 01 feb 2011

my giveaways gallery's NEW YEAR GIVEAWAY by heartbeat.my

miera join GA!
penganjur :
nak join klik sini



miera paling suka couple tee
baru je tunjuk kat boyfie tadi..
dia pun suka..XD
dop ushar, last-last kami berdua pilih couple tee design ni.
design tak terlalu jiwang n ada cerita pada design tu
plus, design katun tu nampak stylo, tak formal sangat dan lain dari yang lain.


GA tamat pada 2 feb 2011

CONTEST : I LOVE MY SELF !

mera join GA!
penganjur : ainia
nak join klik sini
contest tamat pada 31 jan 2011

contest

ni bestfren saya!
introducing u cik azyan yusra atau lebih tersohor dengan nama tempe
mat saleh tu bukan ye.hehe
pix ni taken last year in melaka.
konon-konon cuti-cuti malaysia..heheh


miera setat kenal yan taun lepas. bulan mei macam tu. masa join infosys course in melaka.yan ni dak satu umah ngan miera.tapi die masuk lambat sket sebab settlekan fyp n viva kat u.yan ni pandai, bijak, terer dan seumpamanya dalam programming.sifu la ni.

who is she? she's my BFF! we complete each other ^^
die baik, komited, rajin, sangat lucu, suke gelak kuat-kuat dan paling lucu dengar bunyi dia gelak, kalo die da stat suke lagu tu, die akan ulang banyak-banyak kali dengan kuat, die sempoi.tak pedulikan orang.die suke makan.suka jalan-jalan n shopping.die pendengar setia.die bahu saya.die motivator saya.dan juga sumber jawapan saya..hehe ;)
oh. banyak lagi yang saya nak cerita tentang dia. (i wish u read this yan)
dengan ini saya ingin menyatakan

SAYA SAYANG AWAK CIK AZYAN YUSRA

miera tag
eyqa
bajihah
teha

My Anniversary GiveAway..

miera join GA!
penganjur : dannyneza
nak join klik sini
GA tamat pada 31 jan 2011


our story

we meet at school in april 2010. i was assigned as school IT officer and he's doing teaching practical there. eyes meet eyes, we start getting know each other..june 2010, we start dating as a couple. waiting for our 100th day as couple, i came along with the idea to throw a surprise for him. and, i made it!! i surprised him with cake and my handmade card. he was blushing and smiled. :p he completely surprised by what i had prepared for him. oh, im so glad because it works!

doa saya yang baik-baik saja untuk awak, semoga Allah sentiasa melindungi awak dan permudahkan segala urusan kita selepas ni. harapan saya, apa yang kita ada hari ni berkekalan sampai bila-bila...sayang awak sangat!! ♥♥


Sunday, January 30, 2011

Best Friends Forever GiveAway

miera join GA
penganjur : dannyneza
nak join klik sini



ni bestfren saya!
introducing cik azyan yusra atau lebih tersohor dengan nama tempe
mat saleh tu bukan ye.hehe
pix ni taken last year in melaka.
konon-konon cuti-cuti malaysia..heheh

miera setat kenal yan taun lepas. bulan mei macam tu. masa join infosys course in melaka.yan ni dak satu umah ngan miera.tapi die masuk lambat sket sebab settlekan fyp n viva kat u.yan ni pandai, bijak, terer dan seumpamanya dalam programming.sifu la ni.

she's my BFF! we complete each other ^^
die baik, komited, rajin, sangat lucu, suke gelak kuat-kuat dan paling lucu dengar bunyi dia gelak, kalo die da stat suke lagu tu, die akan ulang banyak-banyak kali dengan kuat, die sempoi.tak pedulikan orang.die suke makan.suka jalan-jalan n shopping.die pendengar setia.die bahu saya.die motivator saya.dan juga sumber jawapan saya..hehe ;)
oh. banyak lagi yang saya nak cerita tentang dia. (senyum sorang-sorang)
dengan ini saya ingin menyatakan

SAYA SAYANG AWAK CIK AZYAN YUSRA

mau tag
fafa

GA tamat pada 31 jan 2011

miSz h0neyz 1st c0ntest

miera join contest!
penganjur : misz h0neyz
nak join klik sini



miera teka harga makhluk comel atas ni
RM 149.90

miera tag
meera
lia

contest tamat pada 31 jan 2011

My Give Away

miera join!
penganjur : cookies raya 2 u
nak join klik sini
GA tamat pada 31 jan 2011 atau sehingga peserta GA ke 150

1st GiveAway From Keyna Chan

miera join GA!
penganjur : keyna chan
nak join klik sini


miera tag
misz honeyz
ainia

GA tamat pada 31 jan 2011

Lucky Is Rezeki Giveaway

miera join GA!
penganjur : azlina aziz
nak join klik sini


hadiah?
pemenang utama akan dapat ini



3 pemenang lagi akan mendapat homemade choc

GA tamat pada 31 jan 2011 jam 5 petang

Ulang Tahun Pertama Blog Sembang Hari2!

miera join GA!
penganjur : sembang hari2
nak join klik sini
dan nyatakan miera momo chan sebagai referal anda


hadiahnya adalah

Tempat pertama:
Penginapan satu malam di Pak Ya Homestay
Wang tunai RM50
Rebat Tunai RM50 untuk pembelian barang-barang di yang diiklankan di blog Discount Hari2

Tempat Kedua:
3 unit Cloth Diapers (Baby Land)
Wang tunai RM30
Rebat Tunai RM30 untuk pembelian barang-barang di yang diiklankan di blog Discount Hari2

Tempat Ketiga:
2 unit Cloth Diapers (Baby Land)
Wang tunai RM20
Rebat Tunai RM20 untuk pembelian barang-barang di yang diiklankan di blog Discount Hari2

Hadiah Mingguan (5 minggu):
1 unit Cloth Diapers (Baby Land)
(Diberikan untuk blog yang banyak menjadi pendorong untuk rakan blog lain menyertai contest ini)

Hadiah Pendorong terbanyak:
Penginapan satu malam di Pak Ya Homestay
Wang tunai RM30
Rebat Tunai RM30 untuk pembelian barang-barang di yang diiklankan di blog Discount Hari2

miera tag
firsha
aina
moon

GA tamat pada 31 jan 2011

Mari Kita Cantik, Gembira Dan Bahagia Bersama

miera join GA!
penganjur : cik puan bunga
nak join klik sini


  1. Anda harus mempunyai tiket dan menaiki train ke Hogwarts (Jadi follower I. Kehkeh.Wajib) Maknanya anda harus mempunyai blog ya. [done]
  2. Copy paste syarat - syarat penyertaan ni. [done]
  3. Buat satu entry yang bertajuk "Mari Kita Cantik, Gembira Dan Bahagia Bersama" [done]
  4. Kemudian dalam entry anda nyatakan siapakah insan yang palingggggg cantik di mata anda. Kalau anda kata dalam entry anda I lah manusia yang paling cantik, terus I bagi semua hadiah tu kat you guys! Haha. Tak takkk. Contohnya anda kata Maya Karin adalah cantik, so nyatakan kenapa dan huraikan bla bla bla. [done]
  5. Kemudian anda nyatakan pula definisi cantik di mata anda. Apa makna cantik pada anda. Kalau cantik tu kena kurus ke, kalau pandai make-up tu kita kata cantik ke hape ke bla bla bla. [done]
  6. Tag 4 orang bloggers yang lain (Sertakan link mereka) dan jangan lupa bagitau kat diorang yang diorang kena tag untuk join GA ni. [done]
  7. Dan yang terakhir sekali, tinggalkan link entry anda di ruangan komen entry ini. [done]
jom ushar hadiah!
bes gileeeee!!!


Hadiah Pertama Set Scrub / Mask Skin Food + Diary Skin Food (Mengandungi rahsia - rahsia dan tips - tips kecantikan menggunakan sayuran dan tumbuh - tumbuhan. Very informative!)


Hadiah kedua Set Scrub / Mask Skin Food



Hadiah ketiga shawls comel sedunia + Teddy bear kerennnn bangat!

Dan 5 x Hadiah misteri!!


Serta 2 x hadiah utama (hadiah utama diberikan kepada entry terbaik di abad ini) berupa handbag Carlo Rino


insan yang paling cantik bagi miera?

PN. NORHAYATI DAUD ❤
tu mama saya. cantik kan?
almost orang yang jumpa mama ngan miera ingat mama ni my sis..hehe..

mama saya cantik kerana...
dia punya anak macam saya..eh.eh.:p
dia mama saya.
dia membesarkan saya.
dia masak untuk saya.
dia pakaikan baju lawa-lawa untuk saya.
dia tak tido ,tolong siapkan kerja sekolah saya.
dia tunaikan semua kehendak saya.
dia menyokong saya. ^^

dan mama lagi cantik
bila dia tersenyum
bila dia ketawa
bila dia bahagia

miera rasa cantik tu...
subjektif :p
cantik tu tak semestinya kena tinggi. tak semestinya rambut lurus yang panjang. tak semestinya kena ada kulit licin. tak semestinya kena pakai bedak or pakai lipstick. tak semestinya pakai baju mahal-mahal. tak semestinya kena suntik sana sini. tak semestinya kena buat hidung atau besarkan aset-aset tu. tak semestinya kena seksi. tapi yang peliknye, walaupun dah berhabisan untuk cantik still ada orang rasa tak cukup cantik kan?

cantik tu datang dari hati. miera rasa semua oran pon tahu hati yang cantik tu camne kan? hati yang cantik membawa kepada fikiran yang bersih. hati yang cantik dan fikiran yang bersih dapat membina kekuatan dalam diri. mudah-mudahan miera tergolong dalam golongan cantik tu. ;)

da puas merepek-repek nak tag
ka-ching
dannyneza
qaseh
aisha

GA tamat pada 31 jan 2011

Lucky Giveaway by Littleimie

miera join GA!
penganjur : little imie
nak join klik sini


miera tag
iqa
ct

GA tamat pada 28 feb 2011

Nini D & The Warna Contest

miera join contest!
penganjur : nini d
nak join klik sini

1. apa pendapat anda tentang rekaan tudung sekarang?
miera rasa rekaan tudung sekarang lebih senang digayakan.kalo dulu tudung bawal tu, kalo kedut-kedut mesti dah susah hati, tapi sekarang da ada tudung awning tu sarung je.tayah nak risau tudung penyek ke apa.lagipun sesuai ngan semua jenis bentuk muka. shawl pon sama.mudah nak pakai.cuma amek masa la nak kena lilit ape semua tu kan.tapi kalo kena gaya pemakaiannya, memang cantikla. walau apepon, baik rekaan tudung sekarang ataupun yang dulu, ia masih tak lari dari tema asal iaitu untuk menyerlahkan gaya si pemakai ;)

2. rekaan yang macam mana yang anda suka?
miera sukakan design yang tak terlalu simple,tak fancy dan tak terlalu sarat. bukan apa, kalo boleh nak sentiasa nampak muda remaja gitu.hehehe

Lengkapkan slogan nih...
" bertudung akan lebih bergaya jika........(40 patah kata)
" bertudung akan lebih bergaya jika ia dikenakan dengan pakaian yang bersesuaian, pattern dan warna yang berpadanan serta mengambilkira tempat dan majlis yang dihadiri "

hadiah untuk pemenang
hadiah tempat pertama :

tudung Maira


hadiah tempat kedua :

kain cotton hijau 4 meter


hadiah tempat ketiga :

shawl warna putih

miera tag
tyra zuhaini

contest tamat pada 31 jan 2011 jam 1159 malam

HAPPY BIRTHDAY GIVEAWAY

miera join GA!
penganjur : seindah farhana
nak join klik sini
GA tamat pada 31 jan 2011


hadiah seperti berikut


SALAM PERKENALAN DARI MIERA MOMO CHAN ^_^

1st GA Pearl By mOoN

miera join GA!
penganjur : munirah
nak join klik sini


miera join GA ni sebab mestila nak menang..tadek sebab len.noktah..haha..! rakusnye..
ok.ok.serius.sebab utama join nak menang. hehe. sebab kedua, ketiga dan keseterusnya nak promote blog miera yang memang agak 'cantik' ni. dapat beramas mesra dengan kawan-kawan baru :p

kaler yang paling ngam dengan miera adalah HITAM. sebab HITAM itu menawan. miera menawan tak? haha!

finally nak tag
syu90
una
akma


GA tamat pada 14 feb 2011

Biqque's January Lucky Follower

i wanna be the lucky one!!
jom follow Biqque sekarang
now onwards, Biqque will select one lucky followers every month in 2011
penganjur : Biqque
nak join klik sini

miera kat sini!
moga-moga ada ong untuk CNY ni ;)

1st GA-My Birthday Giveaway

miera da join!
penganjur : deqlis
nak join klik sini


miera tag
annurkaseh
nor

GA tamat pada 3 feb 2011

Saturday, January 29, 2011

Lucky Draw >> Cabutan Bertuah My Followers Blog S.H.A.I.Z.H.A.R

miera join!
penganjur : shaizhar
nak join klik sini




miera follower ke 165
hadiah?
topup RM30

luckyy raw ni tamat pada 16 feb 2011 jam 1159 malam

MY1st ANNivERSARY GiveAwaY

miera join GA!
penganjur : EIDA
nak join klik sini
GA berakhir pada 30 jan 2011



congratulation on ur 1st anniversary!!
semoga kalian berkekalan hingga ke syurga miera doakan sis dan suami
dilindungi dan dirahmati Allah swt dikurniakan putera puteri yang soleh dan solehah diberikan kesihatan yang berpanjangan, dipanjangkan umur dan jodoh semoga kegembiraan dan kebahagiaan milik anda sekeluarga dunia dan akhirat



btw, miera suka pix ni..sweet sangat! ^_^

http://2.bp.blogspot.com/_e3Mv_QcC3HA/S9Uf0pVssaI/AAAAAAAAASc/nW7i661YbAc/s1600/kiter~.jpg

Angpaw CNY TOPUP from thenameisia!

miera join GA!
penganjur : lia
nak join klik sini


miera follower ke 327

hadiah?
*lucky#01 - RM5 Topup
*lucky#02 - RM 10 Topup
*lucky #03 - RM15 Topup
*lucky #04 - RM20 Topup

miera tag
hanem

GA berakhir pada 8 feb 2011 jam 1159 malam

Peraduan Kira Duit Syiling

jom kira duit syiling!!
penganjur : iklan percuma
nak join klik sini


miera teka nilainya adalah
RM12.00

hadiah??
HADIAH UTAMA - 2 Pemenang
"Topup RM10 + Iklan banner bersaiz 250x250 px selama sebulan - banner boleh guna yang sendiri punya ataupun saya akan buatkan secara PERCUMA"

HADIAH SAGUHATI - 10 Pemenang
"Iklan banner bersaiz 160x80 px selama sebulan - banner anda perlu sediakan, iklan bertempat di sidebar blog"


miera tag
shaizhar
siti wardah
amie amisya

contest berakhir pada 30 jan 2011 jam 12 tengah malam

SheNaBizShop Nak Bagi Hadiah

miera join GA!
penganjur : shenacorner
nak join klik banner bawah ni
http://platform.ak.fbcdn.net/www/app_full_proxy.php?app=4949752878&v=1&size=o&cksum=32518b601c7d1ba4d7b92302501c1e31&src=http%3A%2F%2Fwww.herbapenawar.com%2Fimages%2Fshena%2Ffanpageshena.jpg

hadiah untuk pemenang bertuah adalah



miera tag
lin-azlina
eliza
qie
ella
kak ngah


GA Berakhir pada 30 jan 2011


~~NUR SHOP GIVEAWAY~~

miera join GA!
penganjur : nur shop
nak join klik sini
jangan lupa letakkan miera momo chan sebagai referral anda..toce ^^


GA berakhir pada 30 jan 2011

2nd Giveaway:Atie nak Kasi Tudung!!

miera join GA!
penganjur : azatiesayang-contest
nak join klik sini


GA berakhir pada 30 jan 2011

Welcome 2011 GIVEAWAY by JZ Business World & Ilham Nurry

miera join GA!
penganjur : JZ Business World
nak join klik sini



jom cari tuan puteri!

lokasi : blog ilham nurry
tarikh : 29 jan 2011
masa : 1828-1830

manela tuan puteri ni..
sudah-sudahla berauchak..keluar la tuan puteri oi...
ohh kat sini rupanya tuan puteri menyorok, nakal nye...nak kena cubit ni..hehe
miera da jumpe tuan puteri..! yay!!
die menyorok kat bahagian gubahan manisan

sebab susah payah cari tuan puteri come lote ni, sebagai ganjaran miera nak mitak
tuan puteri!! ^_^
gaun yang tuan puteri pakai mestilah ade kombinasi kaler oren, pink dan hijau..
kalerful gitu..hihi


dan akhir sekali miera tag
farah
attoae
atti


hadiah GA JZ Business World Kali Ini Ditaja Oleh Ilham Nurry.
Kos penghantaran hadiah ditanggung JZ Business World

What’s Your Colour Contest

what's ur colour??
jom join contest ni!
penganjur : AMY & MIRA
nak join klik sini

contest color

miera punye kaler is PINK & PURPLE
tapi tatau kenapa miera lagi banyak kaler PINK
i mean. im surrounded by PINK
blog pink.
kereta pink.
baju pink.
jangan suami pon PINK dahla..hehe

so, here i show you my PINK side

*rambut>>bukan orang gila*

miera tag
seny
osmera
stengjulizah

contest tamat pada 31 jan 2011

LUCKY FOLLOWERS ~ SAYA MAU HADIAH

miera nak cash money rm 50!!
jom join GA ni!
penganjur : misz sheyla
nak join klik banner bawah ni


hadiah?
untuk lucky follower
RM50

hadiah len
topup RM10

GA berakhir pada 31 jan 2011