Jangan lupa klik HEARTBEAT miera.. toce!!

momo & friends

Saturday, February 19, 2011

Comelnye Berbaju Kurung

miera join contest!
penganjur : siti khadijah
nak join klik sini


miera berbaju kurung...



perempuan bila berbaju kurung tu comel sebab
seganas-ganas atau semaskulin mana pon seorang perempuan tu, tapi bila die pakai baju kurung terserlah gak sifat keperempuanan die...betol tak? hehe

pendapat miera tentang baju kurung
baju kurung ni salah satu warisan MELAYU yang masih terpelihara
bak kata orang tidak luput ditelan zaman
sebabnya?
baju kurung ni da ada berabad lamanya..
kalau nak cerita pasal sejarah baju kurung memang boleh wat buku la kot?
dah merentasi masa dan pelbagai generasi..
tapi sampai sekarang masih lagi ada lagi permintaan untuk baju kurung..
datangla fesyen, stail macam mane pon, tapi baju kurung tetap gak jadi pilihan kan?
cuba bukak almari orang perempuan
sekurang-kurangya mesti ada sepasang baju kurung...
kalau nak bandingkan baju kurung dengan fesyen-fesyen baju lain, baju kurung memang banyak kelebihan
baju kurung longgar dan takde cutting, tak macam fesyen-fesyen baju lain so semua orang boleh pakai.
baik gemuk kurus, tinggi rendah.dewasa kanak-kanak, melayu cina india dan kaum-kaum lain
baju kurung juga lebih senang nak alter berbanding fesyen-fesyen baju yang lain
dan juga sangat sesuai dipakai untuk sebarang majlis contohnya pergi kerja, pergi kuliah, pegi kenduri, menziarahi orang meninggal
paling penting baju kurung menepati panduan berpakaian yang ditetapkan di dalam Islam

wah..kemain panjang lebar lagi..hehe

lastly, miera tag
http://nadiyataqwa.blogspot.com/
http://sentuhankutatapanmu.blogspot.com/
http://azwamanina.blogspot.com/
http://natrashereena.blogspot.com/
http://ayleencutegirl.blogspot.com/

contest tamat pada 20 feb 2011

4 comments:

Siti Khadijah said...

good luck..;)

shereena said...

wah thnx tag sy..nnt sy buat k..arigato..gud luck ye^^

miera momo chan said...

tengkiu sume ^^

atiqah_b said...

Salam, hi! Gadis2 sekalian yg mahu cuba nasib utk memenangi RM100 dan mobile phone, hanya perlu menghantar gambar sekalian dgn berbaju kurung satin melalui emel. Tarikh tutup penyertaan pd 30 Jun 2011. Sila layari http://gadissatin.blogspot.com/ untuk maklumat lanjut.